"Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013"

Evaluare Clasa a IV-a

Limba și literatura română pentru clasa a IV-a – prof. Nicoleta Munteanu, Colegiul „Național” din Iași – Testul 11, Concursul „Nicolae Labiș”, Iași
Evaluare Clasa a IV-a

Înainte de a trece la treabă, este bine să rețineți faptul că testarea elevilor de clasa a IV-a se realizează în două etape:
a. Concursurile liceelor (limba română și matematică, istorie, geografie, științe) pentru selecția unui procent de elevi în clasa a V-a (premiile I, II, III);
b. Testarea cunoștințelor pentru admiterea în clasa a V-a prin concurs, avizat și monitorizat de inspectoratele școlare, având ca scop ocuparea numărului de locuri rămase, sau puse la dispoziție de școli. (mai-iunie).

Dacă ești în clasa a IV-a, îndrăgostit de literatură și de provocările textului literar, descoperă un model de test special conceput, conform programei în vigoare și criteriilor specifice Concursului „Nicolae Labiș”, organizat de Colegiului Național Iași. Nicoleta Munteanu, profesor la acest liceu, explică maniera de abordare și de rezolvare a fiecărui item al testului, oferind o variantă de interpretare adaptată vârstei, dar și standardelor de performanță. Mici „trucuri”, multă imaginație și cunoașterea din timp a structurii subiectelor pot face diferența. Alături de explicațiile propriu-zise vei găsi un barem detaliat și punctajul aferent fiecărui subiect. Încă un detaliu: talentul nativ trebuie însoțit de bucuria întâlnirilor cu personaje, de plăcerea de a descoperi noi și uluitoare lumi. Niciodată nu e prea devreme să te confrunți cu o carte, oricât de „serioasă” ar părea aceasta.

Sperăm ca aceste cursuri să vă fie de folos și să vă ajute să luați note cât mai mari la concursuri.

CAPITOLUL 1 Capitol gratis

Prima sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Vizionăm un interviu cu Nicoleta Munteanu, profesoară de Limba și literatura română, care ne descrie proba la Limba și literatura română, pe care o au de parcurs elevii de clasa a 4 a și în urma căruia vor putea opta pentru continuarea studiilor în anul următor. Doamna Munteanu discută un model de test și ne oferă recomandări cu privire la rezolvarea acestuia.

CAPITOLUL 2 Capitol gratis

A doua sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Doamna profesoară Munteanu începe discutarea testului în mod sistematic. Aceasta ne dă un exemplu de abordare metodologică a subiectelor primei parți a testului și rezolvă eficient punctelor 1, 2 și 3.

CAPITOLUL 3 Capitol gratis

A treia sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Doamna profesoară continuă discutarea subiectelor 4 și 5, oferind detalii prețioase cu privire la modul în care acestea ar trebui abordate și rezolvate într-un mod cât mai eficient, atât din punct de vedere al structurării sarcinilor, cât și a logicii de rezolvare.

CAPITOLUL 4 Capitol gratis

A patra sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

În acest video este abordată partea a doua a testului, unde se discută cerințele acestuia, punct cu punct. Sunt evidențiate posibile rezolvări pentru punctele 1,2 și 3.

CAPITOLUL 5 Capitol gratis

A cincea sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Se finalizează posibilele rezolvări ale punctelor 4, 5 și se începe discutarea ultimei părți a testului. Partea a treia este cea mai elaborată parte a testului.

CAPITOLUL 6 Capitol gratis

A șasea sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Ultimul video abordează în mod sistematic partea a treia a testului și exemplificând un text ca posibilă rezolvare a subiectului, oferind în același timp și un ghidaj permanent, pentru ca elevii să înțeleagă în profunzime cerințele complexe ale parții a treia.

CAPITOLUL 7 Capitol gratis

Exemple de bune practici

În acest video avem un interviu cu domnul Ambasador al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, la finalul a două luni și jumate de program de imersiune lingvistică și culturală, în calitate de student al limbii române. Domnul Paul Brummell a inregistrat un succes remarcabil ca vorbitor de limba română fiindcă a fost motivat, curios, îndrăzneț și fără teama de a face greșeli, disciplinat și foarte harnic. Acesta și-a consolidat strategii personale de învățare și a folosit fiecare prilej pentru a exersa conținuturile învățate în clasă.

Prețul cursului

Evaluare Clasa a IV-a


Capitolul 1 Prima sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Capitolul 2 A doua sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Capitolul 3 A treia sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Capitolul 4 A patra sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Capitolul 5 A cincea sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Capitolul 6 A șasea sesiune a cursului de Evaluare Clasa a IV-a

Capitolul 7 Exemple de bune practici


Sesiuni de curs disponibile

Sesiunea 11.11.2015 - 01.05.2016


Preț: 0.1 Lei

Adaug produsul în coș.
Profesori

1. Profesor Centru Educațional EuroEd

© 2021 Centrul Educațional Euroed


RO

Conținutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe confirmate de Uniunea Europeană, vă rugăm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Relații suplimentare de la Centrul Educațional EuroEd, Sat Hadîmbu, Comuna Mogoșești, Jud. Iași.
Informații cu privire la program / proiect: www.fonduri-ue.ro/posdru